Zandvoort & omgeving

Geschiedenis

De naam Zandvoort is afgeleid van Sandevoerde. ‘Sande’ betekent duinen of het zand en ‘Voerde/Voorde’ is de aanduiding van een doorwaadbare plaats. Vanaf 1850 is
dit vissersdorp langzaam uitgegroeid tot de gezellige badplaats Zandvoort. En omdat het strand dichtbij Amsterdam ligt, wordt het tegenwoordig ook wel Amsterdam Beach genoemd!
Wilt u meer weten over de geschiedenis van Zandvoort neemt u dan een kijkje in het
Zandvoorts Museum. Of lees meer op de website van de VVV Zandvoort.

Zandvoort

Hier kunt u lekker zonnen of uitwaaien, fietsen of relaxen, een actieve of rustige vakantie beleven alles is mogelijk.
Zandvoort heeft een uitgebreid en gevarieerd strand, met maar liefst 39 strandpaviljoens waar u heerlijk op het terras kunt zitten om te genieten van zon, zand en de zee.
Tegenwoordig kunt u het hele jaar door in de vaste strandpaviljoens terecht om iets te drinken, lunch of diner te gebruiken en dit met een geweldig uitzicht op zee.

In het centrum van Zandvoort vindt u veel gezellige bars en restaurants.
U vindt hier tevens een gevarieerd aanbod van winkels, de pittoreske Zanvoortse huisjes vindt u in de straatjes rondom het centrum.

U kunt heerlijk wandelen door de prachtige duingebieden (Amsterdamse Waterleidingduinen, Kennemerduinen) aan weerskanten van Zandvoort.
Het lange strand loopt richting Noordwijk (Zuid) en via Bloemendaal richting IJmuiden (Noord) het Strand van Bloemendaal is vooral geliefd om zijn strandfeesten en hippe strandtenten.

Voor de liefhebbers is er een golfterrein en een (race) Circuit zie www.circuit-zandvoort.nl voor meer informatie.
Circus Zandvoort heeft een theater/bioscoop waar (recente) films draaien en vermaak voor jong en oud. Het gebouw alleen is qua vormgeving (ontworpen door architect Sjoerd Soeters ) al het bekijken waard.

Met kinderen naar Zandvoort

Natuurlijk het strand en de duinen waar ze lekker kunnen spelen of chillen!
In het Mu-ZEE-um aan de Boulevard vindt u alles wat de zee
(mee) brengt, een leuke ervaring voor jong en oud!
Circus Zandvoort heeft een bioscoop en beneden leuke actieve games.
Er kan gezwommen worden in het tropisch zwembad.
Verder vindt u in de directe omgeving, bowling centra en tennis- & squashbanen.

 

Even er op uit in Groenendaal kunt u lekker wandelen en de kinderboerderij met kleine
speeltuin bezoeken. Een grote speeltuin “de Linnaeushof” vindt u op ongeveer een 20 minuten rijden in Bennebroek. Zwembad Groenendaal heeft een groot zwembad met golfslagbad en een kinderbad met glijbaan.

Op de Zandvoortse evenementen kalender vind u alle evenementen terug voor het hele jaar. Via de VVV Zandvoort kunt u een gids opvragen met alle informatie over Zandvoort en omgeving. www.vvvzandvoort.nl

Omgeving Haarlem, Amsterdam en omstreken

Zandvoort heeft een directe trein/bus verbinding naar Haarlem en Amsterdam, u bent daar snel zonder parkeerproblemen!

Haarlem een mooie oude Nederlandse stad. Haarlem ligt aan de rivier het Spaarne en heeft een aantrekkelijke monumentale binnenstad, met een sfeervol centrum.
U vindt er mooie musea (het prachtige Teijlers museum en het Frans Hals Museum beide gelegen in het centrum) Naast de grote winkelstraten, vind u hier veel kleine straatjes met een heel gevarieerd winkel aanbod.
Voor de lekkere trek kunt u terecht bij een van de vele café/restaurants die Haarlem rijk is.

Voor meer informatie over Haarlem en Omstreken kijk op www.noord-holland.com of www.haarlemmarketing.nl

Amsterdam behoeft bijna geen introductie meer!
De musea; o.a. het Van Gogh, het Rijksmuseum, het Stedelijk museum, het museum van Fotografie Foam en het pas geopende Hermitage zijn zeker de moeite waard.
En niet te vergeten het wereldberoemde Anne Frank museum vlakbij de mooie Westertoren in het centrum van Amsterdam.

Wandel door de 9 straatjes en laat u meer over het echte Amsterdam vertellen tijdens een tour door “de Jordaan”. Neem plaats in één van de rondvaart boten en bekijk de bijzondere Amsterdamse grachten panden.

Meer informatie kunt u vinden op www.iamsterdam.com of www.vvvamsterdam.nl

Parkeren in Zandvoort

In een groot deel van Zandvoort moet u betaald parkeren er staan betaalautomaten verder is er een deel waar alleen vergunninghouders mogen parkeren.
Er zijn echter nog meer mogelijkheden; er zijn bepaalde gedeelten in Zandvoort waar u nog wel gratis kunt parkeren, dit is op ongeveer 10/15 min loopafstand van het centrum of u kunt u auto op een speciaal dag parkeerterrein zetten.

Informatie over de parkeer mogelijkheden in Zandvoort kunt u terug vinden op: de website van VVV Zandvoort.